2010-03-19

18/3 Det har regnat inatt.........

moln och dis på morgonen, det är klart att det är varmt för det :). Vi åt frukost på vårt vanliga ställe " Marisas Coffee" jag åt Pannkaka med ananas, John åt American breakfast. Vi låg vid poolen tills Jakob vaknade. Lyckades sola nästan hela dagen med solglasögon, vilket betyder att jag ser ut som en panda, vit runt ögonen, det måste solas bort imorrn :)
Vi tog taxi till ett köpcentrum (förvånandes stort och fräscht) Tesco Lotus, ligger i närheten av Chaweng. Åt på KFC, Pepsin har en bismak av sump/träsk tycker jag, den man inte får i flaska givetvis, men det har nog med rening av vattnet att göra, för vattnet i hotellrummet har också den bismaken (eller lukten, för vi dricker ju inte vattnet)
John och jag gick över gatan och tog fotmassage, Jakob ville inte hänga med, han vill bara hem nu, 300 baht/st=75:- för 1 timmes fotmassage :)
åt inget på kvällen, det var ingen som var särskilt hungrig! La oss tidigt!

Jakobs rum:

2010-03-18

17/3 Slappardag.....

idag har vi en slappardag, ligger vis poolen och solar! har skickat sms hem till Susanne som fyller 45 år idag, har också min kusin Håkan som fyller 50 och min kompis Anci, som också fyller 45 idag, men som jag förstått flyttat till Kalifornien för ett tag!
Vi åt på hotellet och jag gick runt och tog lite kort, så får vi se om det är något som man kan använda och förstora upp.
På kvällen tog vi en taxi (flaktaxi) till The Fishermans Village i Bophut och åt på The Happy Elephant igen, det är fräscht och trevligt där, man sitter precis vi beachen!
V



Vi la oss tidigt, vi är helt slut på kvällarna!

2010-03-17

16/3 Koh Samui

Vaknade tidigt, gick ut på vår veranda och satte mg, gick ut på FB, läste. John vaknade och vi gick över gatan och åt frukost john tog Amerikansk frukost, för 99 baht, jag tog pannkaka med banan och juice, pannkakan ser ut som en pizza men är som en platt sockerkaka med bananskivor i, jättegott, de harde lite stressigt på morgonen, John fick ingen juice och vi fik betala 214 baht för frukosten, vilken kändes mycket, men vi sa inget, det är ju så billigt ändå :)

Låg vid poolen idag, John och Jakob hyrde varsin jetski och åkte runt vid Big Buddha och ut mot lite öar i närheten, jag gick och tog en fotscrub, kostade 300 baht=ca 75:- och hon höll säkert på i 1 timme, men vilka fina fötter jag fick :)
Åt på det nya stället som ligger mittemot vårt gamla hotell, där alla är unga och ingen kan engelska :), men de är söta och trevliga, det är fräscht och billigt!
John åt soppa som vanligt, Jakob tog kycklingspett med french fried, jag åt Pad Thai, inte lika gott som på hotellet men helt OK! Sen tog vi den obligatoriska frukttallriken, med papaya, ananas och vattenmelon!
Vi satt på vår veranda och la oss vi 21.30!

12/3 äntligen här :)

Vaknade kl.8.oo, gick ut på vår balkong, disigt men väldig vacker utsikt, kan se till Koh Pagnan.Vi funderar på att stanna på detta hotellet några dagar efter de här 3, det går nog och deala om priset, det är verkligen inte fullbelagt!
Vi ser Big Buddha statyn från vår balkong!
Sen har vi koh Samuis flygplats inte alls långt ifrån, man ser när planen ska ner för landning, det ser ut som de ska landa i havet!
Sol och varmt, vi fick ta med oss handdukar från hotellet ner till beachen (hade inte packat ner handdukar, tänkte köpa här nere) man kan säga att vi hade beachen i stort sett för oss själva!Detta är inget turistställe.
Vi badade inte utan kom på att vi skulle åka till den populära stranden Chaweng, för att se om vi skulle bo där senare i veckan. Det tog 10 min att åka dit, taxi skulle kostat 300 baht, men John prutade till 200 baht (50:-).
För att åka till Chaweng åker man upp lite i bergen, förbi flygplatsen och den är inte stor, igenom de riktigt fattiga områdena här bor folk i småskjul och överallt säljer de mat!
Vi blev avsläppte vid en av Chawengs största gata den som ligger parallellt med beachen, här är det riktigt turistisk, massor med små affärer, hotell, restauranger,barer discon, olika marknadsstånd mm.
Vi åt mat på ett enkelt ställe, jag åt kycklingspett med sataysås, jättegott, John tog soppa o Jakob tog också spett, men han tyckte inte om det! Vi gick vidare och hittade till vår stora lycka en MC Donalds, då fick Jakob lite i sig också :)
åkte tillbaka till hotellet vid 15-tiden,gick ner till havet och tog ett ett dopp, sen vidare upp till hotellet för att bada i poolen.

10/3 fortfarande på väg.....

Sov hyfsat bra, gick och käkade frukost, vi fick en lapp att fylla i vad vi ville ha, te, juice (hade sett fram emot mycket färskpresad juice, men icke, den här smakade mer Fanta utan kolsyra, för söt) toast med smör och jordgubbssylt, 2 stekta ägg.
Gick en sväng vid kvarteret bara för att få se det i dagsljus, packade ihop och fick en bil till flygplatsen igen, nu åkte vi med en kinesfamilj......
Checkade in tidigt, planet går 14.20 mot Surat Thani, när vi hade gjort det så kom en trevlig man och frågade vart vi skulle, vi talade om det och han frågade om vi hade fixat färjan över med mera. Vi svarade att vi inte hade ordnat något än och då visade han oss till en trevlig Thailändska som skulle hjälpa oss om vi ville!
Hon ordnade, pick-up vid flygplatsen till färjan, biljetter till färjan, pick-up från hotellet, hotell för 3 nätter på hotell Samui Beach Hotel, alltihop för 14000 baht!
Flyget till Surat Thani tog lite mer än 1 timme, skönt, vi åkte med Air Asia!
Vi fick pick up från flyplatsen till färjan vid Donsak, ca 9 mil att åka, han körde fort för att hinna med färjan!
När vi började närma oss färjan så började det REGNA.......fick vänta ca 30 min och då hann det som tur var att sluta regna.
Båtresan tog 1,5 timme, det gungade lite, men ingen fara, det är mörkt ute så nu ser man inte hur det ser ut runt omkring, synd!
Det var väl inte den fräschaste båten direkt!
Väl i hamn, så blev vi återigen hämtade, nu går färden på vänstersida i full fart på smala vägar till vårt hotell vi Big Budda Beach!
Kommer till hotellet efter ca 30 min med bil!
Vi bor på 4:e våningen, ett stort rum (för vi hade fått luxury room till samma pris som ett superior room), nja lyxrum kan jag inte säga med vår uppfattning, men väldigt fräscht, med badrum, en dubbelsäng och en extrasäng!
Vi gick ut och kollade hur det såg ut på byn, vi stannade och käkade på en Italiensk restaurang, jag vågade mig på Pasta med Frutti di mare, jättegott!
Sen gick vi hem och lade oss!

9/3 på väg till vår drömsemester......



Lunchtid från Örebro, släppte av Doris hos farmor i Kolbäck! Åkte sedan vidare mot Arlanda, parkerade på långtidsparkeringen, lämnade dunjackan i bilen (den behövs väl inte på 2 veckor!
Checkade in och gick och köpte min , favoritparfym Be Delicius, DKNY, 379:-!
Vi åker med Air China, flyget går till Peking(8 timmars flygresa), där byter vi plan till Bangkok (mellanlandar 3 timmar i Peking) stor och ny flygplats, kineserna hänger efter en när man är inne i någon affär.......... Flyg vidare till Bangkok, Suvarnabhumi, 6 timmar, kommer till Bangkok vid 18-tiden, vi har pick-up från hotellet, får åka en minibuss med 2 st äldre män från England (undrar varför de åker till Thailand!)
Hotellet heter Ta Thong och ligger endast 10 min från flygplatsen, skönt. 1 rum och toa m dusch, fräscht men väldigt litet (vi ska ju bara sova där, åker ju vidare imorrn) Vi gick en sväng runt kvarteret, folk har massor med små kök överallt, där de säljer allt ifrån"stans godaste pannkakor med banan, ananas osv, till frukt, thaimat, doftar häligt, men ser väldigt smutsigt ut. Det springer lösa hundar och katter överallt, såg en hund som skulle behöva avvlivas, var så skabbig att han inte hade någon päls kvar, stackarn!
Gick tillbaka till hotellet (kostar endast drygt 200:-/natt/rum, då är det med frukost)